آب خالص ساز

این دستگاه در آزمایشگاهها مورد استفاده قرار می گیرد و باید به این نکته توجه داشته باشیم که آب از رایج ترین موارد مورد استفاده در آزمایشگاهها می باشد و آب شهری دارای مقادیر زیادی املاح ، یون ها ، میکروارگانیسم ها ، ذرات کلوئیدی ، باکتری ها و… می باشد که آزمایشگاهها  به کمک دستگاه آب خالص ساز آب مورد نیاز را تهیه می کنند.

کار این دستگاه به گونه ایی است که سبب به صفر رساندن جریان الکتریکی آب شده و املاح و ناخالصی های آب را از بین میبرد و همچنین آلودگی و ویروس های موجود در آب را حذف مینماید .( در صورت استفاده از UV)

کاربرد دستگاه آب خالص ساز

دستگاه آب خالص ساز تقریبا در تمامی آزمایشگاه های شیمی، زیست شناسی، میکروبیولوژی، داروسازی، غذائی و … استفاده می شود.

از آب خالص در آزمایشگاه به عنوان حلال، رقیق کننده، پایه محیط کشت، کاربرد های عمومی، کروماتوگرافی و … استفاده می شود وبرای آماده سازی بافر و شستشوی با کیفیت شیشه های آزمایشگاهی و در سطح دقیقتر در کروماتوگرافی مایعات و سیستم  PCR استفاده میشود.

انواع روش های تولید آب در دستگاه آب خالص ساز :

1- تکنیک تقطیر آب

2- تکنیک های فیلتراسیون

3- اشعه ی ماورای بنفش یا uv

4- تکنیک تلفیقی

5- آب خالص ساز

ویژگی های دستگاه و آب تولیدی آب خالص ساز دیونایزر شرکت هستاران طب :

تامین آب خالص و فوق خالص

استفاده از چندین تکنولوژی در یک دستگاه

قابلیت اتصال انواع کارتریج‌های مختلف جهت حذف انواع آلودگی‌های آب

مانتیورینگ مقاومت جهت اطمینان از اندازه‌گیری غلظت یونی با دقت بالا

صفحه نمایش با کاربری بسیار آسان

تعویض بسیار سریع کارتریج

حذف خطر نشت آب

حذف کامل کلر موجود در آب لوله کشی به کمک کربن فعال موجود در ستون

کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های نگهداری به کمک استفاده از سیستم پیش تصفیه

دیونایزر
دیونایزر

برای آشنایی بیشتر با انواع روش های تولید آب خالص به توضیح مختصری در این رابطه میپردازیم:

تکنیک تقطیر آب : یک روش سنتی است که در این روش آب مقطر ، با تبخیر آب و چگالش مجدد آن تولید می شود . به گونه ایی که ناخالصی ها در ظرف باقی می مانند . در نیاز به خلوص بیشتر هم از آب 2 بار تقطیر استفاده میکنیم.

تکنیک فیلتراسیون : این روش به دلیل مدرن تر بودن این روزها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است این روش در مقایسه با دستگاه تقطیر مصرف انرژی بسیار پایین تری دارد.

در این روش از فیلترهای مختلفی استفاده می شود مثل فیلتر کربن فعال Activated carbon filter غشای اسمز معکوس Ro membrane  بستر رزینی Mixed Bed Resin

اشعه ی ماورای بنفش یا uv : همان طور که از نامش مشخص است به کمک نور انجام می شود

تکنیک تلفیقی : تلفیقی از تکنیک های گفته شده

اساس کارکرد روش خالص سازی آب با فیلتر :

براین اساس میباشد که هر چه کیفیت آب خروجی مدنظر بهتری نیاز باشد تعداد فیلتر های موجود در مسیر جریان آب بیشتر شده و از اولترا فیلتراسیون استفاده می شود.

گاهی برای بهتر شدن نتیجه تصفیه آب از ترکیب روش های فیلتراسیون و تقطیر استفاده می کنند.

مدل و حجم دستگاه آب خالص ساز به عوامل زیر بستگی دارد :

سختی آب ورودی منطقه

ساعت کاری دستگاه

دبی آب مورد نیاز

نکته بسیار مهم در رابطه با آب خارج شده از دستگاه آب خالص ساز :

شایان ذکر است که آب فوق خالص (Deionized water) به علت خلوص فوق العاده بالا (۹۹%) اصطلاحاً به آب گرسنه (Hungry) معروف است. در صورت عدم استفاده فوری و همزمان با خروج از دستگاه سریعاً Co2 و میکروارگانیسم های موجود در هوا را جذب کرده و ضمن تغییر پارامترهای کمی و کیفی  مقاومت الکتریکی R ، TOC ، بار میکروبی و غیره خلوص خود را به سرعت از دست داده و مطابق با استانداردهای ASTM ، USP و غیره دیگر فاقد کیفیت آب فوق خالص (Type I) است و در واقع به آب Type III یا (Laboratory Grade) تبدیل می شود که جهت مصارف عمومی آزمایشگاهی مانند شستشوی ظروف و وسایل آزمایشگاه مناسب بوده و به هیچ وجه جهت انجام آزمایش های Critical و حساس قابل استفاده نیست. لذا اکیدا توصیه می شود که آب فوق خالص به صورت تازه (By Demand) و بلافاصله بعد از خروج از دستگاه مورد استفاده قرار بگیرد.

شرکت هستاران طب با سال ها تجربه در زمینه تولید و ارائه خدمات در رابطه با دستگاه های آب خالص ساز در حجم های مختلف آماده ارائه خدمات به شما محققین، تولید کنندگان صنعتی و جامعه آزمایشگاهیان می باشد لذا خواهشمند در جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

لطفا جهت نمایش اطلاعات تماس کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید